Investițiile imobiliare sunt una dintre cele mai profitabile afaceri din România, în special în orașe cu număr mare de locuitori sau care sunt importante centre de business precum București.

Piața afacerilor cu apartamente de închiriat este în continuă creștere, însă la fel și numărul companiilor care doresc să deschidă puncte de vânzare cât mai aproape de clienți. Pentru aceștia, spațiile comerciale de la parterul blocurilor sunt foarte atractive.

Citește în continuare pentru a afla ce presupune o astfel de investiție, care sunt avantajele și riscurile implicate, dar și cât de rentabilă este o afacere cu spații comerciale de închiriat.

Descoperă oferta de spații comerciale disponibile în New Residence Ghencea. 3 dintre ele au deja chiriași.

cati vbani faci din nvestitii imobiliare in proprietati comerciale

Cum să alegi un spațiu comercial bun pentru închiriere sau pentru afacerea ta

Există mai multe criterii pe care trebuie să le iei în considerare pentru a te asigura că proprietatea achiziționată în scopul închirierii va fi profitabilă.

La fel ca în cazul oricărei investiții, este important să te gândești la publicul țintă, potențialii chiriași și nevoile acestora. Astfel, aceștia decid gradul de atractivitate al unui spațiu în funcție de:

  • Suprafața spațiului comercial
  • Zona în care se află proprietatea
  • Vadul comercial

Prin urmare, cu cât zona este mai vizibilă și bine cotată, cu atât proprietatea va atrage clienți mai valoroși, dornici să închirieze pe perioade mai lungi și la prețuri mai ridicate. Desigur, astfel de proprietăți sunt mai rar disponibile și au prețuri de cumpărare mai ridicate, însă și câștigurile de pe urma închirierii vor fi pe măsură.

Iată câteva sfaturi pentru a te asigura că spațiul comercial în care alegi să investești va fi profitabil.

proprietate comerciala de inchiriat in ansamblu rezidential

1. Analizează vadul comercial din care face parte spațiul

Înainte să investești într-un spațiu comercial, analizează cu atenție atât facilitățile, cât și ce se mai află la parterul blocurilor din zonă. Iată niște semne bune:

Există deja un supermarket cunoscut – înseamnă că s-a format deja un vad comercial care poate fi accesat și de alte afaceri.

Se poate ajunge ușor cu mijloace de transport în comun – Cu cât este mai accesibil spațiul, cu atât vor exista mai mulți cumpărători pentru chiriași. În plus, locuințele din astfel de locații sunt foarte căutate și mai scumpe, astfel că puterea de cumpărare este mai mare.

Există locuri de parcare – Poate că lipsa locurilor de parcare nu va închide o afacere, dar sigur va afecta numărul de clienți. De exemplu, dacă vrei să faci mai multe cumpărături dar supermarketul din apropiere nu are locuri de parcare, cel mai probabil te vei orienta către un alt magazin care care îți oferă această facilitate.

Este o zona sigură – Oamenii se orientează către locuințe din zone sigure, iar afacerile gravitează după ei. Astfel, locațiile care sunt supravegheate video sau unde există pază fizică sunt foarte atractive pentru investitorii imobiliari din acest punct de vedere, dar, desigur, și pentru că oferă protecție suplimentară chiriașului.

În New Residence Ghencea vei regăsi toate aceste facilități. Descoperă oferta de spații comerciale pentru a profita de avantajele pe care comunitatea și le oferă!

cati bani castigi din afaceri cu spatii comerciale de inchiriat

2. Alege o proprietate comercială într-un bloc nou

În cartierele sau ansamblurile rezidențiale noi se mută de obicei oameni tineri cu putere de cumpărare.

Cele de la periferia orașelor sunt în special atractive pentru familii datorită liniștii. În timp ce tinerii poate sunt mai “volatili” din punct de vedere al mutării, familiile, odată ce își cumpără o locuință, plănuiesc să rămână acolo pentru o perioadă mai lungă de timp. Pentru chiriași, aceasta înseamnă că va exista un trafic constant.

3. Optează pentru un spațiu comercial cu vitrină

În funcție de tipul de afacere către care vrei să închiriezi, vitrina poate juca un rol foarte important. Pentru un magazin de haine, un salon de înfrumusețare sau o farmacie, o proprietate cu ferestre mari luminoase este foarte atractiv. Pentru un cabinet stomatologic sau o sală de sport, însă, nu — decât dacă există camere sau se pot construi pereți astfel încât doar recepția să fie “expusă”.

zone bune pentru a inchiria un spatiu comercial

4. Află câte apartamente sunt în jur

Cu cât sunt mai multe locuințe în zonă, cu atât chiriașii vor avea o clientelă mai mare. Cu acest argument vei putea, de asemenea, să obții și o chirie mai mare.

5. Analizează ce facilități lipsesc din zonă

Ca în orice afacere, și în cazul acelor cu investiții în spații comerciale, este important să știi cui te adresezi. Un spațiu poate lua multiple destinații în funcție de zonă și de nevoile consumatorilor. De aceea trebuie să cunoști ce alte afaceri există deja în zonă pentru a te asigura că promovezi spațiul doar către companii care ar avea mult de câștigat de pe urma acelei locații. Spre exemplu, nu ar fi rentabil să existe două farmacii una lângă alta.

În schimb, dacă este singurul — poate și primul — salon de înfrumusețare din zonă, acesta își va construi clientelă fidelă care ar pleca cu greu către o afacere asemănătoare din zonă. Cu cât spațiul este mai avantajos pentru acestea, cu atât cresc șansele ca parteneriatul vostru să fie de mai lungă durată, ceea ce pentru tine înseamnă venituri constante și sigure.

Cele mai populare afaceri pentru astfel de spații comerciale sunt saloanele de înfrumusețare și îngrijire sau SPA, farmaciile, băncile, sălile de sport, grădinițele și patiseriile sau cafenelele.

Mai sunt 9 proprietăți comerciale disponibile în comunitatea New Residence Ghencea. Contactează-ne pentru a afla mai multe detalii!

cat castigi din inchirierea unui spatiu comercial

Motive să investești într-un spațiu comercial din ansamblul New Residence Ghencea

1. În ansamblu se află 214 locuințe, majoritatea familii. Aceștia beneficii atât locuri de parcare personale, cât și pentru vizitatori, cele din urmă putând, de asemenea, fi folosite de către clienții afacerilor de la parterul blocurilor.

2. Accesul în incintă este controlat, existând atât supraveghere video, cât și pază fizică permanentă. Dezvoltatorii au prevăzut 14 spații comerciale la parterul blocurilor pentru a asigura confortul rezidenților fără a fi nevoie ca aceștia să părăsească complexul.

3. Astfel, există deja supermarketul Mega Image deschis zilnic 24/24, care asigură locuitorilor posibilitatea de a-și face cumpărăturile chiar de la scara blocului.

4. De asemenea, s-a deschis GreenLandia Playground, un loc de joacă sau de petreceri pentru copii și evenimente de weekend. Părinții își pot lăsa copiii aici în timp ce se duc să facă altceva. De aceea, afaceri de tipul salon de înfrumusețare sau sală de sport ar fi foarte profitabile în cadrul comunității.

5. Deși se află la periferia Bucureștiului, ansamblul New Residence este ușor accesibil cu ajutorul mijloacelor de transport în comun astfel:

  • RATB 185 – din fața ansamblului
  • RATB 385 și RATB 105 – 800 m
  • Tramvai 41 – 1.200 m
  • Metrou stația Râul Doamnei – 1.600 m (magistrală aflata în lucru)

Toate aceste avantaje transformă spațiile comerciale din ansamblul New Residence Ghencea într-o oportunitate pentru investiții imobiliare.

Echipa ARDC-Residentials îți stă mereu la dispoziție cu mai multe informații!

proprietati comerciale de vanzare in bloc nou

Care sunt avantajele unei investiții în spații comerciale?

În cazul afacerilor cu chirii, toți investitorii întâmpină dificultăți în a alege între proprietățile rezidențiale și cele comerciale. Spre deosebire de afacerile cu apartamente, iată care sunt principalele avantaje dacă vei opta pentru spațiile comerciale:

Contractele de închiriere se încheie pe termen mai lung

Pentru o dezvoltare sănătoasă, firmele au nevoie de stabilitate, motiv pentru care vor închiria o proprietate comercială pe termen mai lung, de la 2 ani în sus. Prin urmare, vei înregistra venituri constante, sigure și pe o perioadă mai îndelungată de timp, cu mai puține bătăi de cap și eforturi.

Investițiile în spațiu sunt mai mici

Apartamentele complet mobilate și utilate aduc venituri mai mari decât cele nemobilate. Însă, în acest caz va trebui să faci o investiție inițială destul de semnificativă, care nu este necesară dacă vei alege să intri pe segmentul cu spații comerciale. Acestea vin dotate cu grup sanitar, iar orice investiții suplimentare în mobilier și dotări speciale – cum ar fi în cazul unui restaurant sau al unui cabinet stomatologic – sunt suportate de firma care închiriază.

de e sa investesti in proprietati comerciale de inchiriat

Iti aduc venituri mai mari

Cu toate că finanțarea inițială este mai mare, veniturile provenite în urma închirierii unui spațiul comerciale sunt mai ridicate, astfel că îți vei recupera mai repede investiția și vei începe să obții profit mai devreme.

Ai siguranță mai mare

S-au înregistrat numeroase cazuri în care chiriașul unei proprietăți rezidențiale “s-a dat dispărut”, uneori chiar lăsându-și în urmă lucrurile personale. Acest lucru este mai puțin posibil să se întâmple cu o firmă. Riscul ca aceasta să se facă nevăzută peste noapte este mai mic.

Pentru mai multe informații despre investițiile imobiliare în apartamente, citește ghidul nostru complet despre ce sunt și cât de profitabile sunt afacerile cu chirii.

avantaje afaceri cu spatii comerciale de inchiriat

Cum să eviți riscurile unei investiții într-un spațiu comercial neprofitabil

Ca în cazul oricărei investiții, afacerile cu proprietăți comerciale de închiriat prezintă anumite riscuri. Iată câteva dintre ele, ca să știi la ce să te aștepți și ce măsuri să iei pentru a te proteja împotriva lor.

Este mai dificil să găsești chiriași

Contractele pentru spații comerciale se încheie pe perioade mai îndelungate de timp comparativ cu cele pentru spații rezidențiale. Însă, este mai dificil să găsești un nou chiriaș și riști ca proprietatea să rămână neocupată pentru mai mult timp. De aceea, este important să dispui de resurse financiare suplimentare pentru a putea susține proprietatea în aceste momente de tranziție.

În plus, trebuie să fii mereu conștient de termenul de încheiere al contractului, astfel încât să poți discuta din timp cu chiriașul despre planurile acestuia referitor la proprietatea pe care a închiriat-o.

Ajută în același timp și să știi foarte bine care este profilul clientului tău, mai exact, pentru ce tip de afaceri este potrivit spațiul pe care îl oferi spre închiriere – de exemplu, unui salon de înfrumusețare i-ar merge foarte bine la parterul unui ansamblu rezidențial, dar mai puțin într-o zonă cu clădiri de birouri.

Sfat: În complexul New Residence Ghencea poți prelua 3 spații comerciale deja ocupate de chiriași stabili.

ce venituri aduc spatiile comerciale de la parterul blocurilor

Proprietatea comercială este afectată de situația economică

Dacă mediul economic nu prezintă condiții favorabile pentru dezvoltarea afacerilor, cum ar fi cazul unei crize economice locale sau globale, cererea pentru proprietăți comerciale scade și riscă să rămână neocupată. Aceasta nu va mai genera venituri și la fel ca în cazul anterior, trebuie să fii pregătit să acoperi costurile de întreținere.

Ce poți face este să te orientezi către chiriași mai siguri cum ar fi lanțurile de supermarketuri, de farmacii și chiar cele de patiserii. Aceștia au putere economică mai mare și sunt mai puțin afectate în cazul în care condițiile economice devin nefavorabile.

Spațiul comercial este sensibil la schimbări

Piața investițiilor în proprietăți comerciale este însă riscantă și atunci când mediul economic este sănătos. De exemplu, dacă în apropiere este demarat un proiect de construcție rezidențial, s-ar putea ca pe durata desfășurării acestuia să întâmpini dificultăți în a găsi un nou chiriaș sau a primi o ofertă de preț profitabilă. În schimb, pe termen lung, valoarea proprietății va crește și va redeveni rentabilă.

Desigur, ideal urmărești să achiziționezi un spațiu comercial bun într-o zonă care este deja dezvoltată și are un vad comercial bun. Însă nu trebuie să eviți locațiile cu potențial mare de dezvoltare, cum sunt cele cu ansambluri rezidențiale. În acest caz specific, chiar dacă mai sunt construcții în desfășurare în jur sau urmează să fie demarate, știi sigur că noii proprietari vor deveni clienți pentru afacerile din zonă. Cu alte cuvinte, înainte să investești într-un spațiu comercial, analizează ce s-ar putea schimba și cât de mult poate afecta — dacă afectează — clientela chiriașilor.

Un spațiu comercial în New Residence Ghencea îți oferă siguranța că vei avea mereu un vad comercial bun, indiferent de schimbările economice. Contactează-ne și află mai multe!

cum iti construiesti portofoliu de investitii cu spatii comerciale

Care sunt cele mai profitabile zone pentru investitori?

Zona în care este localizat spațiul comercial influențează gradul de atractivitate al acestuia — cu cât zona este mai bună, cu atât spațiul va fi ocupat mai mult timp.

Spațiile cu suprafețe mai mici de 70 mp vor fi căutate în zonele din apropierea mijloacelor de transport în comun — inclusiv a stațiilor de metrou — și a piețelor, dar și în incinta magazinelor universale. Proprietățile mici, însă, sunt mai greu de închiriat și nu oferă un grad de siguranță la fel ca proprietățile de dimensiuni mai mari deoarece întreprinzătorii mici pot fi afectați foarte ușor de situația economică a zonei.

Spațiile cu suprafețe de peste 70 mp vor fi rentabile dacă se află în zonele cu mult trafic pietonal și pe bulevardele mari unde se găsesc și alte proprietăți. Astfel de spații sunt foarte repede ocupate de branduri mari care au putere economică mare și pot face față volatilității pieței.

Dacă urmărești să cumperi o proprietate comercială cu suprafață mare care ar fi potrivită pentru afaceri de tip restaurant, bar sau cofetărie, este indicat să te orientezi către zone cunoscute precum centrul istoric, bulevardele mari sau la parterul clădirilor de birouri.

inchiriez spatiu comercial in ansamblu rezidential

Zonele cu ansambluri rezidențiale

Un potențial mare se află acum în ansamblurile rezidențiale, mai ales cele construite la periferia orașului.

Dezvoltatorii construiesc cartiere întregi care sunt ca niște mici orășele. Aceștia prevăd spații comerciale la parterul blocurilor, astfel încât locatarii să aibă totul la dispoziția lor, fără a fi nevoie să iasă din incinta complexului.

Farmacie, magazin alimentar, loc de joacă pentru copii, sală de sport sunt doar câteva destinații pe care aceste proprietăți le pot lua pentru ca proprietarii să se simtă la fel de confortabil ca și cum ar fi locuit în mijlocul orașului.

cat de profitabile sun afacerile imobiliare cu spatii comerciale de inchiriat

Cât costă spațiile comerciale din București?

Prețurile spațiilor comerciale depind foarte mult de zona în care acestea sunt amplasate.

Zonele cu prețuri ridicate

Așa cum te-ai aștepta, Piețele Unirii, Victoriei, Romană și Dorobanți sunt cele mai căutate locații datorită unui trafic zilnic de peste un milion de oameni. Dar cu toate că cererea este mare, oferta este mică, motiv pentru care spațiilor comerciale din aceste zone sunt foarte scumpe, prețul mediu pentru un metru pătrat util plecând de la 2.500 de euro. Acestea sunt spații de lux, pentru care piața de chiriași este mai restrânsă. Spre exemplu, se știe că pe Calea Victoriei vei găsi predominant magazine de haine, iar pe Bulevardul Decebal cafenele.

Drumul Taberei și Militari sunt cartiere mai scumpe datorită concentrației mari de locatari, prețurile plecând de la 1.700 de euro pentru un metru pătrat util. Aceeași situație se va regăsi și în zonele Crângași, Grozăvești și Obor, acestea fiind la mare căutare printre întreprinzători.

Zonele cu prețuri accesibile, bune pentru investiție

Ghencea, alături de Rahova, Giurgiului, Giulești, dar și Berceni se numără printre cele mai accesibile zone din București, prețul mediu încadrându-se între 900 și 1.200 euro/mpu.

În New Residence Ghencea, prețul de cumpărare pentru un spațiu comercial pleacă de la 1.600 euro/mp. Contactează-ne pentru mai multe informații!

investii imobiliare in spatii comerciale 2019

Cât se câștigă din închirierea unui spațiu comercial

Câștigurile vor veni abia după câțiva ani după ce ți-ai recuperat investiția inițială.

Ulterior, chiria devine câștig, din care vei scade taxele și costurile cu mentenanța și reparațiile proprietății comerciale. În medie, chiria unui spațiu comercial stradal într-o zonă bună, pleacă de la 20-25 euro/mp pe lună, ceea ce înseamnă ca pentru o suprafață de 100 mp, de exemplu, ai încasa venituri în valoare de 2.000-2.500 de euro (minus cheltuielile fixe).

În ansamblul nostru, poți închiria un spațiu comercial cu 10-13,5 euro/mp. Scrie-ne dacă vrei să știi mai multe!

cele mai bune zone pentru investitii imobiliare in spatii comerciale

Cât de profitabile sunt investițiile în spații comerciale: alegi să oferi spre închiriere sau cumperi o afacere la cheie?

Când vine vorba de investiții imobiliare în spații comerciale, ai la dispoziție două posibilități: te poți orienta către un spațiu gol, urmând să găsești tu chiriași, sau poți achiziționa o proprietate care este deja ocupată.

Spații comerciale cu chiriași stabili

Dintre cele 9 spații disponibile în New Residence Ghencea, trei dintre acestea sunt închiriate, însă pot fi cumpărate.  Avantajul în această situație este că scapi de grija de a căuta chiriași, prin urmare nu este nevoie să acoperi cheltuielile de întreținere, ci, dimpotrivă, vei înregistra venituri imediate.

Investește într-o afacere la cheie, cu propriul spațiu

Dacă te interesează afacerile cu imobiliare la parterul blocurilor, poți opta să cumperi o afacere la cheie. Uneori, dezvoltatorii aleg unul sau mai multe dintre aceste spații și le oferă o destinație specifică, permanentă, pentru a acoperi nevoile comunității de locatari.

Așa este cazul GreenLandia Playground, locul de joacă pentru copii din cadrul New Residence Ghencea. Acesta este deținut de dezvoltator, însă este disponibil spre vânzare pentru cine se gândește să își construiască un portofoliu de investiții.

În plus față de beneficiile enumerate anterior, în cazul în care decizi să achiziționezi o afacere la cheie mai ai avantajul că totul este pus la punct, de la amenajare până la angajați, deci scapi din start de grijile asociate punerii pe picioare a unei firme; dar mai mult, nu ai chiriași, ci un business stabil care nu va fi relocat decât dacă decizi tu acest lucru.

Dacă ești interesat de unul dintre spațiile noastre comerciale, contactează-ne și hai să ne întâlnim! 3 dintre ele au deja chiriași.

cat de profitabile sunt investitiile in spatii comerciale de inchiriat

Cum să îți construiești un portofoliu de investiții smart

Afacerile cu investiții imobiliare pot fi foarte profitabile când alegi spațiile potrivite. Dacă ești tentat să-ți construiești un portofoliu, este bine să ai în vedere un mix de spații, astfel încât să acoperi mai multe zone, mai multe bugete, mai multe tipuri de afaceri și profiluri diferite de consumatori finali. Pe de-o parte te ajută să atragi mai mulți clienți cu putere de cumpărare diferită.

Ansamblurile rezidențiale sunt o oportunitate foarte bună în acest sens deoarece dezvoltatorii planifică mai multe spații comerciale la parterul blocurilor, de dimensiuni diferite. Este o șansă bună să îți construiești un portofoliu baza pe întreprinzători mici cu obiecte diferite de activitate. Chiar dacă publicul este același, aceștia vor prefera să cumpere din incinta complexului deoarece este mai confortabil.

cat castigi din investitii imobiliare in proprietati comerciale

Concluzii

Dacă ai la dispoziție resurse financiare suplimentare pe care dorești să le valorifici, investițiile imobiliare sunt printre cele mai sigure domenii pe piața din România care îți pot asigura un venit constant.

Piața imobiliară este în continuă creștere, iar marile companii caută metode să fie cât mai aproape de clienți, ceea ce face afacerile cu spații comerciale să fie foarte rentabile.

La ARDC-Residentials sprijinim investitorii imobiliari care doresc să cumpere și ulterior să închirieze spațiile comerciale din ansamblurile noastre rezidențiale. Contactează-ne și hai să stabilim o întâlnire!

Acest site utilizează cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Necesare
Preferinte
Statistici
Marketing
OK Detalii
  • Declaraţie cookie-uri
  • Despre cookie-uri