Atunci când decizi că este momentul să te muți la casă, sunt multe aspecte de care să ții cont. După ce alegi ce casă ți se potrivește, urmează să începi căutarea casei ideale.

Află în continuare ce trebuie să verifici la o casă înainte să o cumperi, care sunt cele mai bune materiale, finisaje, care sunt cele mai rezistente structuri de case și ce face o casă să reziste la cutremur, dar și alte mici detalii care să facă traiul unul cât mai confortabil.

Începe prin a verifica legitimitatea dezvoltatorului imobiliar

Mai ales în București și împrejurimi, din ce în ce mai mulți dezvoltatori încep să construiască blocuri și ansambluri rezidențiale, însă nu toți au actele în regulă sau construiesc conform legii.

Atunci când vrei să verifici dezvoltatorul, ai grijă ca acesta să nu construiască pe persoană fizică și să respecte dimensiunile minime impuse de Legea Locuinței.

Un semnal de alarmă atunci când vine vorba de dezvoltator este faptul că acceptă plata cash sau în rate la dezvoltator, dar nu acceptă alte credite cum ar fi cel pentru Prima Casă sau cel Ipotecar. Acest lucru înseamnă că acel dezvoltator nu îndeplinește cerințele cerute de bănci și îi este refuzată această facilitate.

Află mai multe despre metodele de plată pe care le ai la dispoziție din ghidul nostru complet despre ce este plata cash și care sunt tipurile de credite pe care le poți solicita, care sunt condițiile necesare pentru a le obține, precum și avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni.

Vezi ce spun locuitorii din ansamblul New Residence Ghencea despre dezvoltatorul imobiliar

ce inseamna case bine facute

Structura casei asigură durabilitatea și siguranța locuinței

Cu cât structura este una mai rezistentă, cu atât casa este mai rezistentă și va putea fi folosită mai mult timp.

O structură rezistentă este una personalizată conform planului casei, dar și al terenului pe care este construită aceasta. În zonele cu teren mlăștinos sau locurile unde se întâmplă des cutremure mici, structura casei va fi una foarte solidă.

Pe lângă teren, scopul casei este și el important. Dacă vrei o casă clasică, dreptunghiulară, pe care să nu o mai modifici în viitor, poți alege structura din zidărie portantă. Dacă îți dorești o casă cu o formă atipică, acordă mai multă atenție structurii acesteia și folosește structura de beton armat.

Tipuri de structuri de rezistență pentru case

Zidăria portantă – reprezintă o structură de rezistență prin pereți de susținere, care pot fi construiți cu BCA, cărămidă, piatră sau bolțari și care au în punctele unde se îmbină rosturi antiseismice, care formează rezistența la cutremur.

Structura de beton armat – aceste structuri sunt folosite de regulă în zone predispuse la cutremure sau acolo unde terenurile sunt mlăștinoase. O astfel de structură îți permite și mai multă libertate în a compartimenta casa.

Structura metalică sau din lemn – este una dintre cele mai eficiente structuri din punct de vedere al bugetului și al timpului de implementare. Marele beneficiu al acestor structuri este însă flexibilitate materialelor, pentru că în cazul unui cutremur, acestea se comportă foarte bine.

Casele din complexul New Residence Village au structură pe cadre de beton, stâlpi și diafragme, pentru a asigura cea mai mare rezistență. Contactează-ne dacă vrei să afli mai multe detalii!

case care rezista la cutremur

Cum să verifici structura de rezistență a casei

În funcție de momentul în care îți cumperi casa, există mai multe moduri de a verifica structura acesteia. Indiferent de stadiul la care este construcția, este recomandat să verifici împreună cu un expert toate detaliile.

Pentru casele deja construite, verifică planul casei, dar și pereții acesteia. Uită-te la crăpături în interior și exterior, dar și dacă s-au făcut reparații majore. Trebuie să știi însă că fisurile în pereți sau tavan sunt normale în primul an al locuinței. Conform specialiștilor, atât durează până când materialele se “așează”.

Dacă îți cumperi o casă nouă, încă din stadiul de proiect sau în curs de construire, poți verifica mult mai bine rezistența casei. Încă din stadiul de proiect poți verifica modul în care este turnată fundația și sunt construiți pereții.

Dacă alegi să achiziționezi o casă într-un stadiu intermediar (la roșu sau la gri), dezvoltatorii imobiliari care au totul în regulă și nu au nimic de ascuns, cu siguranță au fotografii care să arate cum au construit structura casei.

case bune de cumparat

Materialele din care este construită casa

Un alt aspect care asigură o casă trainică, o casă care își crește valoarea în timp, este reprezentat de materialele de construcție.

Cu cât tehnologiile folosite pentru construcția casei sunt mai actuale, cu atât este o casă mai bine făcută. De la cărămizi și până la acoperiș, toate ajută la construirea unei case moderne și eficiente.

Interesează-te despre materialele folosite de constructor și documentează-te dacă au calitatea descrisă de acesta. De cele mai multe ori, dezvoltatorul imobiliar specifică ce materiale folosește pentru construirea caselor noi, deci nu este un efort foarte mare să afli dacă materialele chiar au calitatea pe care ți-o dorești.

La New Residence Village găsești case construite din cărămidă Porotherm de cea mai înaltă calitate.

Izolația prost făcută poate afecta starea de sănătate

Problemele cu izolația și ventilația pot crea disconfort locatarilor, printre cele mai grave fiind dezvoltarea unor afecțiuni la plămâni. Trebuie să fii atent la pereți și colțurile casei ca să nu prezinte urme de mucegai sau igrasie — un semn ar fi că sunt cojiți. În același timp, asigură-te că există acel găuri de aerisire în pereții profilelor care ajută încăperea să “respire”. Nu-ți face griji dacă sunt acoperite de tencuială deoarece se pot curăța ușor.

În plus, pe podea nu trebuie să găsești apă, acoperișul nu trebuie să prezinte fisuri, iar tocurile ferestrelor nu trebuie să fie deteriorate din cauza condensului. Va fi de ajutor să verifici și instalațiile și sistemul de jgheaburi și burlane, chiar și la case noi.

Dacă izolația este făcută corect, casa nu va fi afectată de ploi și eviți viitoare costuri cu renovări sau reparații. De asemenea, se va păstra o temperatură plăcută, iar cheltuielile de întreținere vor fi în limite acceptabile.

ce sa verifici inainte sa cumperi o casa

Finisajele casei sunt importante nu doar la nivel de aspect

Fie că este vorba despre finisajele interioare sau exterioare, acestea au mai mult decât rolul de a da un aspect plăcut casei tale. De multe ori, proprietarii aleg casele la gri pentru a le putea face în continuare finisajele pe care și le doresc.

Finisajele de calitate înseamnă și economie, pentru că atunci când pornești din start cu vopsele, parchet sau faianță de calitate, o lungă perioadă de timp nu mai renovezi și nici nu mai faci reparații.

Cum să verifici finisajele casei

Tencuiala de exemplu, nu are doar rol decorativ. Aceasta protejează casa împotriva mucegaiului, a umezelii și a razelor ultraviolete, motiv pentru care trebuie să îi acorzi atenție înainte de a cumpăra o casă. Pe lângă aspect, cere-le vânzătorilor informații tehnice despre tencuială. Cele mai bune sunt cele silicatice sau armate cu fibre de carbon.

În legătură cu faianța, gresia și parchetul, în primul rând uită-te dacă nu au fisuri, sunt montate bine și nu există denivelări. Apoi, poți verifica faianța lovind ușor, din loc în loc, plăcile. Nu este un semn bun dacă sună a gol deoarece dacă se întâmplă din greșeală să lovești mai puternic acel loc, este posibil ca toată placa să crape.

Casele din New Residence Village sunt construite la standarde britanice și cu materiale de calitate superioară. Programează o vizionare și hai să te convingi!

ce sa verifici inainte sa cumperi

Utilitățile și dotările casei sunt și ele importante încă de la început

Atunci când alegi să cumperi o casă nouă, acordă o atenție sporită dotărilor acesteia. Utilitățile și dotările cu care vine casa pot însemna fie un beneficiu dacă vor corespunde criteriilor tale, fie un cost suplimentar, dacă sunt prost executate și va fi nevoie să le refaci tu.

La nivelul utilităților, asigură-te că noua ta casă va avea apă curentă, gaze, curent, dar și internet, cablu TV și telefonie fixă măcar în apropiere, ca să te poți racorda cu ușurință.

Cât despre dotările casei, acestea ar trebui să fie de o calitate superioară, de la uși și ferestre, până la centrala termică și calorifere, toate acestea te ajută să eviți alte redecorări în viitorul apropiat sau să plătești facturi exorbitante. Spre exemplu, dacă ferestrele nu se închid bine, poți plăti cu până la 40% mai mult pentru încălzirea locuinței.

Ce se află în vecinătatea casei

Deși mutatul la casă îți dă avantajul de a avea mai multă liniște și intimitate, este foarte bine să te interesezi despre ce vecini ai, despre ce construcții există și ce urmează să se construiască și alte detalii care sunt de interes pentru tine și familia ta.

Verifică ce alte facilități ai în apropiere, ce magazine, școli, grădinițe și puncte de interes se regăsesc în apropierea casei voastre.

care sunt dotarile casei

Ce mijloace de transport în comun ai la îndemână

Nu întotdeauna vei putea merge cu mașina, așa că este bine ca mijloacele de transport în comun să fie aproape de casă. Asigură-te că poți ajunge rapid și ușor în oraș, la serviciu sau la școală.

Pentru New Residence Village ai următoarele opțiuni de transport în comun:

 • RATB: linia de tramvai 32, până la Cora Alexandriei,  legătură cu linia de autobuz 453 și microbuzul 303 – DLS;
 • Microbuzul 303 – DLS direct de la Stadionul Steaua/capătul liniei de tramvai 41 – Vârteju.
 • De la 1 ianuarie 2019, va intra în vigoare Programul Integrat de Transport Public de călători pentru București-Ilfov, care va include o stație chiar în dreptul complexului New Residence Village.

 

Cât de repede ajungi în locurile de interes

Chiar și atunci când mergi foarte des cu mașina personală, este important ca distanțele să fie destul de mici, iar dezvoltatorul imobiliar să specifice distanțele și timpii reali.

Așadar, verifică distanțele și traficul atât la dus, cât și la întors.

Spre New Residence Village ai trei căi de acces cu mașina:

 • Șoseaua București – Măgurele- Măgurele (Vârteju) – New Residence Village
 • Șoseaua Alexandriei – Bragadiru – Măgurele (Vârteju)  – New Residence Village
 • Șoseaua de Centură a Bucureștiului – Strada București – Măgurele (Vârteju)- New Residence Village

În plus, găsești adresa foarte ușor cu ajutorul Waze și Google Maps. Inserează la destinație New Residence Măgurele Vârteju.

Tot cu mașina proprie poți ajunge în 10 minute la Cora Alexandrinei și în 25-30 de minute la Piața Unirii, via Calea Rahovei.

Află din ghidul nostru care sunt cele mai bune zone din afara Bucureștiului în care să locuiești, precum și avantajele și dezavantajele unei case lângă oraș.

distanta bucuresti magurele

Documentația te va ajuta oricând vei face modificări, reparații sau inspecții

Dacă te-ai hotărât asupra casei pe care vrei să o cumperi, trebuie să te uiți cu atenție peste toate documentele proprietății. Deoarece majoritatea sunt scrise în limbaj specific, este recomandat să apelezi la specialiști:

 • Avocatul te va ajuta să identifici dacă în contract există costuri sau clauze de care nu erai conștient, sau dacă are probleme juridice (de exemplu, dacă este implicată în vreun proces, cum ar fi unul care atacă autorizația de construcție).
 • Un inginer constructor se va asigura că documentația tehnică este în regulă
 • Notarul poate verifica dacă actele sunt corecte, complete și valabile.

Consultanții ARDC Residentials sunt mereu pregătiți să îți ofere toate detaliile. Programează o vizită astăzi!

ce sa verifici cand cumperi o casa

Cheltuielile de întreținere și cu utilitățile

Este bine să te interesezi și cu privire la costurile lunare pe care le vei avea pentru a nu avea surprize pe drum și să descoperi că trebuie să scoți din buzunar mai mult decât îți poți permite.

În costurile cu utilitățile vor intra cele cu apa curentă, încălzirea, curentul, etc. Legat de curent, te poți uita în Certificatul de Performanță Energetică. Acesta îți va spune cu aproximație câtă energie/mpu va consuma locuința, astfel că îți va veni ușor să estimezi costurile aferente consumului de curent. Acesta se măsoară pe o scală de la A la G — cu cât clasa este mai aproape de A, cu atât casa va fi mai eficientă din punct de vedere energetic.

Cheltuielile de întreținere cuprind cheltuielile comune cu ceilalți locatari, respectiv cele legate de curățenia în cartier, iluminatul stradal, etc.

Dacă dezvoltatorul nu îți poate oferi toate aceste informații, poți apela la vecini. În cazul în care cartierul este complet nou și nu s-a mutat nimeni sau nu este nimeni dispus să te ajute, rămâne să vorbești cu asociația de proprietari (dacă există) sau direct cu furnizorii de servicii.

Concluzii

Indiferent de ce tip de casă îți alegi, verifică toate detaliile acesteia. Achiziționarea unei case noi este foarte importantă, așa că asigură-te că totul este în regulă. Verifică finisajele, distanțele pe care le parcurgi cel mai des, ce se află în vecinătate și cine este dezvoltatorul imobiliar.

La ARDC Residentials găsești o echipă prietenoasă, gata să îți răspundă la toate întrebările. Fă-ne o vizită!

Acest site utilizează cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Necesare
Preferinte
Statistici
Marketing
OK Detalii
 • Declaraţie cookie-uri
 • Despre cookie-uri